Kontron Services România contestă decizia Consiliului Concurenței privind trucarea unei licitații IT la MAI

03.07.2023 | Romania

     

     În data de 3 iulie 2023, Consiliul Concurenței a publicat un comunicat de presă în care anunță decizia privind participarea unor societăți comerciale, printre care și Kontron Services România, la o licitație din piața de servicii IT din anul 2020.

     Compania precizează că nu a existat nicio încălcare a legislației concurențiale de către Kontron Services România SRL. Compania respinge astfel acuzațiile Consiliului Concurenței întemeiate, în opinia reprezentanților companiei, exclusiv pe interpretări ce depășesc cadrul legal în vigoare și care sunt nesusținute din punct de vedere probatoriu.

     Pe întreaga durată a investigației, compania a fost transparentă, a cooperat intens cu Consiliul Concurenței, a acordat reprezentanților Instituției tot sprijinul, toate informațiile și documentele solicitate pentru ca toate datele necesare unei decizii juste să le fie disponibile.

     Compania este îngrijorată de faptul că, în absența unor probe care să o incrimineze în mod direct și care să stabilească, în conformitate cu cerințele legale, existența unei încălcări a legislației concurențiale, s-a ajuns la decizia de sancționare.

     De-a lungul celor aproape 3 decenii de activitate, Kontron Services România a implementat activ programe de conformare cu legislația concurențială, a organizat sesiuni de training specific în domeniul concurenței și de diseminare a regulilor concurențiale atât la nivel intern cât și cu partenerii, și a acționat întotdeauna în deplină conformitate cu legislația în vigoare și cu reglementările referitoare la concurență.

     Pe baza materialului probator și a încrederii acordate Instituțiilor Statului și justiției din România, compania, în momentul în care va primi decizia motivată, va face uz de dreptul de a contesta în instanță regretabila decizie de sancționare din partea Consiliului Concurenței, ca fiind neîntemeiată si nelegală în acest context.

   Kontron Services România își asigură Clienții și Partenerii că este și va rămâne o companie care promovează concurența și care ia decizii de business pe baza unor principii de etică solidă, în deplin acord cu prevederile legale care reglementează concurența.Choose language