Kontron Services Romania este cel mai mare integrator IT&C din Romania dacă nu luam în calcul veniturile din distribuție de echipamente ale altor companii

13.07.2023 | Romania

     În anul 2023, topul companiilor publicat de Ziarul Financiar menționează compania Kontron Services România SRL drept liderul de piață pe segmentul Integratorilor IT&C.

     „Deși topul ne-a desemnat ca fiind pe locul doi, ca să respectăm 100% adevărul atunci când ne referim strict la zona de Integrator IT&C și nu luăm în calcul zona de Distribuție, atunci Kontron devine detașat liderul pieței în țara noastră”, a explicat Sebastian Bănică, Director Adjunct și Director de Vânzări al companiei. 

top

     „În cei aproape 30 de ani de activitate, compania pe care o conduc s-a implicat constant în dezvoltarea infrastructurii informatice din România și în digitalizarea sectorului public și privat. Suntem pionieri în furnizarea soluțiilor de stocare de date și antifraudă în domeniile bancar, telecom și utilități. Am modernizat transportul în București prin instalarea validatoarelor contactless de ultimă generație la metrou și autobuze. Am implementat proiecte de anvergură pentru clienți guvernamentali și privați. Oferim o gamă completă de servicii de consultanță, proiectare, management de proiect, dezvoltare software și suport tehnic avansat. Am făcut față cu brio provocărilor din domeniul de afaceri generate de pandemie. Ne bucurăm de aceste rezultate și le mulțumim tuturor clienților și partenerilor noștri,  prin a căror încredere am ajuns liderul pieței de integratorilor IT&C din România”, a declarat Nicoleta Macovei, Directorul General al Kontron Services România.

     Portofoliul de servicii și soluții Kontron România a fost completat într-un ritm accelerat începând cu 2017, prin achiziționarea unei companii pe an. În 2023, noua direcție strategică de specializare în domeniul IoT a dus la investiții și achiziții importante, printre care achiziția Enterprise Services, o companie specializată în automatizarea proceselor de business. Costurile acestor investiții s-au repercutat asupra profitului din anul 2022. Cu o creștere constantă a indicatorilor în ultimii 5 ani, Kontron numără în 2023 peste 300 de specialiști și continuă procesul de extindere.

     Kontron Services România face parte din grupul internațional Kontron AG, un furnizor de soluții IT cu peste 4.500 de angajați care operează în 21 de țări din întreaga lume.

Choose language