S&T Romania achizitioneaza Enterprise Concept, un furnizor de soft pentru automatizarea proceselor de business, cu afaceri de 13 mil. lei în 2020

17.11.2021 | Romania

     Compania S&T, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 220 mil. lei în 2020, parte a grupului austriac cu acelaşi nume, a făcut o nouă achiziţie pe piaţa locală - Enterprise Concept, o companie specializată în automatizarea proceselor de business, cu afaceri de peste 10 mil. lei anul trecut.

zf

     „Consecventă strategiei de dezvoltare şi diversificare, S&T anunţă o nouă achiziţie. Această achiziţie are loc într-o perioadă în care firmele din industria de IT din România trebuie să facă faţă unui val de proiecte de digitalizare aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În mediul privat, noua provocare constă în alinierea la noile cerinţe de business postpandemie şi automatizarea la scară largă a proceselor companiilor. Cu scopul unei adaptări optime la aceste schimbări de piaţă, precum şi pentru a oferi soluţii cât mai complete clienţilor săi, S&T, unul dintre cei mai mari integratori IT din România, a achiziţionat Enterprise Concept, o companie specializată în domeniul BPM şi DPA”, conform datelor comunicate de S&T, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală.

     Achiziţia va aduce S&T „soluţii complementare cu ce avem noi deja şi care ne vor creşte eficienţa şi ne vor completa ofertele către clienţii noştri, o echipă de experţi cu înaltă calificare şi experienţă vastă, un portofoliu de clienţi noi foarte importanţi”, a explicat pentru ZF Nicoleta Macovei, CEO al S&T. „A fost achiziţionat 100% pachetul de acţiuni însă valoarea tranzacţiei este confidenţială”, a adăugat ea.

S&T a lucrat la tranzacţie cu cu societatea de avocatură Rada & Asociaţii.

Cum s-a ajuns la achiziţia Enterprise Concept de către S&T, de unde era cunoscută compania? „Pe de o parte, monitorizăm constant diferite companii locale în funcţie de mai mulţi indicatori de performanţă. Pe de alta parte, ştiu firma de când eram la Oracle şi am avut câteva proiecte împreună cu EC”, a explicat Nicoleta Macovei pentru ZF.

     Enterprise Concept ajunsese la afaceri de peste 12 mil. lei şi la un număr de aproape 70 de oameni, conform datelor comunicate de companii. „Portofoliul de clienţi Enterprise Concept s-a diversificat masiv în sectorul de retail, 7 din primii 10 jucători de top din retailul românesc făcând parte din portofoliul companiei. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste 13 mil. lei şi un profit net de peste 3 mil. lei, prin munca unei echipe de 65 de consultanţi de business şi tehnici, ce reunesc o vastă expertiză în domeniu. Lider în ceea ce priveşte numărul de procese automate implementate în România, Enterprise Concept este o companie specializată în BPM şi Digital Process Automation (DPA), care a reuşit până în prezent să salveze 1.000.000 de ore de lucru şi să genereze 30 mil. euro anual ROI direct şi indirect pentru clienţii companiei.”Choose language