S&T a încheiat cu succes prima jumătate a „anului pandemic”

10.08.2020 | Romania
rezultate

    

     Într-un context economic extrem de dificil, dominat de pandemia coronavirusului, grupul S&T AG a încheiat cu succes primele șase luni ale anului 2020. S&T impresionează cu rezultate foarte bune, continuând curba de creștere, cu venituri de 268,6 milioane EUR, cu 8% mai mult fată de aceeași perioadă a anului 2019. În trimestrul al doilea, valoarea EBITDA a crescut la 27,0 milioane EUR (2019: 23,2 milioane EUR), de asemenea și fluxul de numerar operațional a ajuns la 38,9 milioane EUR, cu 11,7 milioane EUR mai mult decat anul anterior.
      Toate acestea poziționează S&T ca învingător în fața crizei provocată de noul coronavirus.
Indiferent că vorbim de sisteme de video-conferință, stații de lucru pentru birourile de acasă sau infrastructură critică pentru centre de date, furnizorii de tehnologie sunt foarte activi în această perioadă oferind soluții și servicii pentru a face față crizei și a minimiza impactul generat de aceasta. S&T a fost si rămâne întotdeauna alături de clienții săi și dispune de toate resursele pentru a răspunde prompt și adecvat numărului crescut de solicitări.
Datorită poziției solide, S&T acordă atenție si oportunităților de achiziții curente astfel că, în luna iulie 2020, S&T și-a lărgit portofoliul de produse și competențe prin achizițiile strategice ale Iskratel și CITYCOMP.
      Și la nivel local, S&T România, deținută în proporție de 100 % de S&T AG, a înregistrat la jumătatea lui 2020 o cifra de afaceri 19,4 milioane EUR , în creștere față de 2019: 19,1 milioane EUR.
Hannes Niederhauser, CEO: „În ciuda crizei actuale, perspectivele noastre sunt pozitive. Ne-am jucat bine cărțile în această perioadă, performăm în diverse sectoare și, prin urmare, ne considerăm învingători în fața crizei provocată de coronavirus. Aștept cu nerăbdare să continuăm cu alte achiziții de succes în trimestre următoarele. Nu există nicio îndoială că vom atinge obiectivul pentru 2020 de a înregistra venituri de 1.150 milioane EUR, cu EBITDA de 115 milioane EUR și ne menținem planul de a atinge venituri de 2 miliarde EUR, cu EBITDA de 220 milioane EUR în 2023. "

DESPRE S&T
      S&T AG (www.snt.at) este un furnizor de tehnologie cu aproximativ 4.900 de angajați care operează în peste 30 de țări din întreaga lume. Listată la Bursa de Valori din Frankfurt (ISIN AT0000A0E9W5, WKN A0X9EJ, SANT) ca parte a indexurilor TecDAX® și SDAX®.,S&T este un furnizor de top în Europa Centrală și de Est de sisteme informatice, servicii și soluții IT.
S&T România, cu o echipă de peste 200 de angajați, cu competențe și verticale noi de business dezvoltate prin achizițiile recente (Fair Value - 2018, Kapsch CarrierCom România – 2019, Cronus eBusiness - 2020), se situează în topul integratorilor IT locali susținând companiile românești și instituțiile guvernamentale cu expertiza și soluțiile necesare depășirii perioadei de criză și continuării activității.